Startsida Tävlingsinfo
Error
  • Error loading feed data.
Tävlingsinformation

 

Nu är informationen om hur man anmäler sig till tävling uppdaterad. Se Tävlingsanmälan.

Upplever du att någon information saknas, skicka ett mail till tavlingsansvarig(at)ubss(punkt)se.

 

R-tävling och N-tävling

Svenska Danssportförbundets tävlingssystem består av två delar. Det Regionala systemet och det Nationella systemet.

I det Regionala systemet (R-tävling) finns endast en klass per gren och åldersgrupp Det regionala systemet är till för de par som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Tävlingarna ligger i närområdet och är korta, effektiva och lättsamma.

I det Nationella systemet (N-tävlingar) finns det två klasser B och A och de finns i alla grenar och åldersgrupper. N-tävlingar finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna.

Förflyttningen mellan Regionala till Nationella tävlingar gör tävlingsparet i samråd med UBSS tävlingsansvariga.

För att få delta på tävlingarna så måste du vara medlem i  en dansförening och ha tävlings licens. Läs mer om detta under Börja tävla

 

Lagledare

För R-tävling behövs ingen lagledare utan paren prickar av sig själva.  När man kommer till tävlingen hämtar paren själva ut sin nummerlapp som sedan lämnas tillbaka efter tävlingen. Vid sjukdom måste du kontakta tävlingen i god tid innan sista avprickning så att en strykning kan göras och för att du inte ska bli debiterad tävlingsavgiften. Det finns alltid ett telefonnummer till tävlingen i informationen som ligger under Kommande tävlingar.

För N-tävling behövs minst en person som åker med som lagledare för att skriva på avprickningslistan och hämta ut nummerlappar innan tävlingen startar (alt. telefonavpricka). Denna person ska också vara kontaktperson mellan sekretariatet och klubbens tävlande för att meddela eventuella strykningar och schemaändringar etc.

 

För att göra det smidigt för klubben har vi som åker på tävlingar ett gemensamt ansvar att se till att det finns en person på plats som kan agera lagledare. Så fort vi anmält oss till en tävling bör vi börja leta efter någon som kan åka med som lagledare, meddela denna persons kontaktuppgifter snarast till Angelica Källström på telefon alt. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Hon kommer lägga ut informationen här på hemsidan så att andra par kan få veta vem de ska kontakta för att få ut sina nummerlappar. Om du räknar med att komma senare än till avprickning ska du meddela lagledaren om beräknad ankomsttid till lokalen. Vid sjukdom måste du kontakta lagledaren i god tid innan sista avprickning så att en strykning kan göras och för att du inte ska bli debiterad tävlingsavgiften.

 

Att vara lagledare

Här följer en lista över saker du bör ha koll på som lagledare.

 

Se till att dina kontaktuppgifter ligger på tävlingsinfo sidan.

 

Var tillgänglig på telefon på morgonen innan tävlingen börjat för att ta emot strykningar från par som fått förhinder.

Var på plats på tävlingen innan sista avprickning för att pricka av UBSS-paren (alt. telefon avpricka om tävlingen tillåter detta).

 

När man prickar av klubben fyller man i en strykningslista med eventullt strukna UBSS-par, denna får man i entrén. Därefter får man ett kuvert med nummerlappar och programblad (schema).

Kolla igenom listan på följande sida så att kuverten innehåller nummerlappar till alla de par som anmält sig till tävlingen. (OBS. Har tävlingsarrangören tagit emot anmälningar per mail och inte lagt in i Swingweb syns inte de paren i listan. Detta borde inte fungera så men tyvärr händer det. I så fall prata med sekretariatet så fort problemet uppmärksammas så får Tävligsledaren lösa nummerlapp till det paret).

 

I schemat står var och när lagledarträffen är. Du bör närvara på denna och notera den information som delges (strykningar, schemaändringar etc.)

 

Dela ut nummerlapparna till respektive kille i varje par, så att du blir av med dessa så fort som möjligt.

 

Meddela eventuella ändringar (info från lagledarträffen) till berörda par.

 

Undertävlingsdagen får paren klara sig själva men självklart är det trevligt om lagledaren erbjuder service med diverse saker, tex sätta på nummerlappar, fylla vatten flaskor, hjälpa till att hålla reda på tider etc.)

 

Om ett par åker ut, rekommenderar vi att man som lagledare tar ansvar för att kolla domarsiffrorna och kontrollräkna så att sekretariatet räknat rätt. Vi fel-räkning bör du som lagledare kontakta sekretariatet och de berörda paret snarast.

 

Trevligt är om du som lagledare fotografferar eventuella prispallsresultat och vidarebefordrar till tavlingsansvarig(at)ubss(punkt)se så att vi kan presentera detta på hemsidan.

 

Efter tävlingen lämnar paren själva in sina nummerlappar till sekretariatet, såvida inte du och paren gjort annan överenskommelse.

 

Det kan vara bra att ha med sig kontanter vid eventeull protestavgift, men det händer extremt sällan att klubben lämnar in protester.

 

Informationen om vad det innebär att vara lagledare är inte komplett och bör fyllas på. Hör av dig till tävlingsansvarig om du kommer på något som saknas här.

 

Lycka till i lagledarrollen på tävlingen.

 

 

Nytt från DSF