Startsida Styrelse Ordf har ordet Ordföranden har ordet! [Maj -19]
Ordföranden har ordet! [Maj -19]

Hej!

Jag vill börja med att tacka för ytterligare en dansant UBSS-termin!
Trots att kurserna är slut och vårfesten varit har UBSS ett helt gäng aktiviteter inplanerade framöver som jag vill tipsa om:

Sammanfattning:
16 maj: Hannas Dansskor (återförsäljare till dansskor.se) kommer på besök.
23 maj: Terminens sista torsdagsdans
23 maj: Utlämning av beställda kläder med UBSS-tryck
25 maj: Arbetsdag i Graneberg
31 maj- 1 juni: SM i dans
Juni-Aug: Danskvällar i Danspaviljonen
27 augusti: Dansträning – tisdagar HT19 startar
28 augusti: Dansträning – onsdagar HT19 startar
5 september: Terminens första torsdagsdans
12 september: Öppet Hus
14 september: Kulturnatten
15-19 september: Kursstart
5 oktober: R-tävling: Upsala Snurren
5 oktober: GP-tävling: Upsala GP

Vi har tidigare år haft olika dansskoförsäljare i Graneberg för att man skall få möjlighet att prova olika dansskor innan man köper dem och eftersom vi fått förfrågningar om att göra det igen har vi nu lyckats få till att Hannas Dansskor (återförsäljare för dansskor.se) kommer till oss under torsdagsdansen den 16 maj. Om ni vill prova någon speciell skomodell i någon speciell storlek behöver ni kontakta Hanna i förväg så att hon hinner beställa hem det och ta med sig den till Graneberg. Titta på: http://www.hannasdansskor.se och maila dina önskemål till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it senast 12 maj.

Kursanmälan för höstens kurser är öppen, så om du inte redan anmält dig rekommenderar jag att du gör det så fort som möjligt för flera kurser är (snart) fulla och flera har dessutom lång kö. Anmäl dig via hemsidan på: http://www.ubss.se/index.php/kursanmalan

Torsdagsdanserna (våra socialdanser) kommer denna termin att fortsätta t.om. den 23 maj. Därefter kommer de ha sommaruppehåll och återkomma den 5 september.

Under terminens sista torsdagsdans kommer vi även att lämna ut de kläder med UBSS-tryck som ni beställt via hemsidan. Vi ber därför er som beställt kläder att hämta ut dem vid detta tillfälle, så att ni hinner få dem innan sommaren.

Som ni säkert vet är UBSS en helt ideell förening, där alla ställer upp på sin fritid för att vi skall få möjlighet att bugga tillsammans i vår föreningslokal Granebergsparken (som UBSS äger). Det är vi medlemmar som tillsammans är UBSS och för att vi skall kunna hålla vår föreningslokal fräsch och fin kommer vi ha en arbetsdag i Graneberg, lördagen den 25 maj. Vi startar kl 9 och fortsätter framåt eftermiddagen. Kom och hjälp till någon timme!
Det kommer behövas hjälp med att snygga till både utvändigt och så fikar vi och pratar förstås.

Om du är danssugen i sommar kommer UBSS även iår att arrangera socialdanskvällar på Danspaviljongen i Stadsparken. Vi har anmält oss men inte fått reda på vilken dag/tid vi fått än så mer information kommer. Håll utkik på hemsidan.

Under Kristihimmelfärdshelgen går SM i dans. Tävlingarna är 31 maj- 1 juni i Gavlerinken i Gävle. Eftersom det är så nära Uppsala har UBSS köpt in 150st publikbiljetter för att vi skall kunna sitta tillsammans och hejja fram våra duktiga dansare. Vi har fortfarande några biljetter kvar, så om du inte köpt en biljett rekommenderar jag att du gör det nu och tar chansen att se Sveriges bästa dansare göra upp om SM-guldet på plats. Säg även gärna till de ni känner att hänga på för att se dessa fartfyllda tävlingar. Publikbiljetterna till SM köper man här: https://dans.se/shop/?org=ubss&event=85024&info=1

Efter sommaren drar våra dansträningar (på tisdagar & onsdagar) igång i slutet av augusti och den 5 september kommer torsdagsdanserna att starta igen efter sommaruppehållet.

Veckan efter, den 12 september, kommer vi att ha Öppet-Hus i Graneberg. Under den torsdagsdansen behöver man inte vara medlem, så bjud gärna med dina vänner, bekanta, kompisar, grannar, klasskompisar att komma då och se hur kul det är att bugga. Mer information om det kommer.

Vi planerar att även iår vara med på Kulturnatten den 14 september. Vi har skickat in en ansökan om att få vara med, men vi har inte fått något besked än, så vi återkommer med mera information.
Strax därefter drar kurserna igång och de kommer starta 15-19 september.


Några veckor efter det, den 5 oktober, kommer UBSS arrangera Grand-Prix tävlingen ”Upsala GP” i Fyrishov.
Vid en GP-tävling tävlar man i de högsta klasserna och dagen kommer att inledas med en R-tävling. På en R-tävling har även du som aldrig tävlat tidigare möjlighet att ta chansen att testa hur det är att tävla. Kontakta This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it om du har frågor (eller vill ha en tävlingslicens). Mer information finns på ubss.se/gp Boka in denna dag i kalendern redan nu.

Tack igen för denna termin!

Med vänlig hälsning
Mikael Österberg
Ordförande, UBSS