Startsida Nyheter UBSS Vill du vara med och påverka?
Vill du vara med och påverka?

I början på nästa år är det dags för årsmöte 2021 då delar av styrelseledamöter och revisorer med suppleanter samt valberedning ska väljas in.

Vi i valberedningen söker nu dig som är intresserade av att ställa upp som förtroendevald!

Är du en baddare på att strukturera och organisera eller sätta idéer i rullning? Är du duktig på ekonomi, administration eller IT? Har du god kunskap om fastighetsskötsel? Är du intresserad av att utveckla föreningens kurs- och tävlingsverksamhet? Har du någon annan egenskap som du tror kan hjälpa föreningen eller vet du någon annan medlem du tror skulle passa för uppdraget?

Hör av dig till oss!

Maila till: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Det går även bra att höra av dig till någon av oss via Facebook eller liknande.
Självklart binder du dig inte till något uppdrag bara för att du anmäler ditt intresse.

Sista dag för att anmäla intresse är 6/1 2021.

Hälsningar,
Valberedningen,
Hannele Kamf, Musse Westerlund och Eric Ekman


Mer om uppdraget som förtroendevald

Att vara förtroendevald kan låta stort men är ett roligt uppdrag och en möjlighet att utvecklas som person och göra något extra för sin förening. Förtroendevald kan förklaras som att man har fått en fullmakt från medlemmarna att föra deras talan. De förtroendevalda väljs in av medlemmarna på årsmötet under en bestämd period (i detta fall ett eller två år) och arbetar under den invalda perioden med olika uppdrag beroende på vilket post man sitter på.
<

Som förtroendevald i styrelsen arbetar man tillsammans med andra styrelsemedlemmar i att bereda olika frågor, förvalta de beslut som årsmötet fattat, leda föreningens arbete samt att representera föreningen i olika sammanhang.

Som förtroendevald i valberedningen arbetar man tillsammans med andra i valberedningen med att ta fram och presentera lämpliga kandidater till förtroendeuppdrag.

Som förtroendevald revisor arbetar man med att granska föreningens räkenskaper samt ser till att föreningens verksamhet följer förbundets stadgar och verksamhetsinriktning.